Gå til indhold

Juristen

Aistes titel som jurist var ikke mange måneder gammel, da hun i juni 2021 fik job som fuldmægtig i Vurderingsstyrelsen. Hun har suget ny viden og læring til sig, og kan allerede se masser af muligheder i Vurderingsstyrelsen i fremtiden.

Aiste Veršinskaite er uddannet jurist fra Københavns Universitet i marts 2021. I forbindelse med et studiearbejde på et advokatkontor fik hun interesse for fast ejendom og det i kombination med hendes interesse for skatteområdet, gjorde det oplagt at søge en stilling i Vurderingsstyrelsen.

Som helt ny fra universitetet har det været en stor, men spændende omvæltning for hende at opdage, hvor meget kompleksitet styrelsens arbejde indeholder:

- Læringskurven er stejl, og man bliver hurtigt kastet ind i det store arbejde, det er at understøtte det nye ejendomsvurderingssystem. Ikke to dage er ens - og opgaverne ændrer jævnligt karakter.

En del af et større maskineri

Fra start har Aiste været en del af det, der kaldes for ’Instruksprojektet’. Med andre kollegaer fra Vurderingsstyrelsen på tværs af landet startede hun med at skrive instrukser til sagsbehandlingen i det nye vurderingssystem i takt med, at det blev implementeret. Samarbejdet på tværs er for hende en god udfordring:

- Man er ikke i tvivl om, at man er en del af et større maskineri, hvor alle spiller en vigtig rolle. Det stiller store krav til ens kommunikations- og samarbejdsevner, da der er enormt mange samarbejdspartnere med forskellige fagligheder og baggrund.

Det stiller store krav til den enkelte medarbejder, og det gælder om både at bringe sin faglighed i spil og at være omstillingsparat. Dog tilføjer Aiste:

- En af de største udfordringer er, at vi arbejder i en politisk verden, hvor dagsorden og retning kan ændre sig fra den ene dag til den anden. Jeg har heldigvis mange erfarne og dygtige kollegaer, som jeg arbejder tæt sammen med og som altid prioriterer tid til sparring og give en hjælpende hånd med.

Siden er Aiste skiftet til et andet projekt, ’Meddelelsesprojektet’, hvor hun er med til at udarbejde de automatiserede afgørelser, Vurderingsstyrelsen sender ud til ejendomsejerne.

- Omdrejningspunktet for opgaverne er det samme, men tilgangen er en helt anden. Spændingsfeltet mellem jura, data, IT- og systemudvikling giver anledning til en masse spændende arbejdsopgaver, og det er fedt, at der er mulighed for at arbejde med juraen på vidt forskellige måder indenfor samme organisation, siger Aiste.

Når først foden er indenfor

Vurderingsstyrelsen er en stor organisation, der er i tilsvarende stor udvikling, hvilket også er noget, Aiste har lagt mærke til, og for hende er det kun et stort plus og skaber grobund for flere muligheder:

- Vurderingsstyrelsen er en organisation i stor udvikling, og det er spændende at være med til at forme hvilken retning, vi skal gå i. Det faglige niveau er højt og favner meget bredt. Derudover har jeg en fod inden for i en kæmpe koncern, der giver muligheder for et stort netværk og faglig udvikling.

På trods af størrelsen på organisationen er der også fokus på den enkelte medarbejder. For selvom der en stor del af tiden samarbejdes på tværs, er det også essentielt, at der er en tilknytning til det enkelte kontor:

- Vi har i vores kontor et rigtig godt arbejdsmiljø, hvor jeg hurtigt er faldet godt til. Der bliver taget hensyn til hver enkelt medarbejders behov, og alle er gode til at være opmærksomme på hinanden, selvom der i perioder kan være meget travlt.