Faglig stolthed og en evig opbakning
Anders Lomholt er uddannet agronom (cand.agro.), der er en uddannelse inden for det landbrugsfaglige felt. Han startede i et stabskontor i Vurderingsstyrelsen i 2019 og bortset fra, at Anders selv er husejer, så havde han ved sin tiltrædelse ingen erfaring med ejendomsvurderinger.
Projektledelse med fagligt fundament
For at Anders kan få de store og komplekse projekter på tværs af mange forskellige fagligheder til at lykkedes, er det i særdeleshed vigtigt ud over sin projekttekniske faglighed også at have en vis indsigt i de fagligheder, der indgår i projektet – eksempelvis vurderingsfaglighed og -lovgivningen, it-teknologien og forvaltningsret. Det er noget, styrelsen tager alvorligt:
- Vurderingsstyrelsen har et fast tilrettelagt introduktionsforløb, som sikrer at de fundamentale færdigheder inden for de fagligheder, man arbejder i, hurtigt kommer på plads. Jeg har haft rig mulighed for at tillære mig den faglighed, jeg har brug for.
Anders’ dag som projektleder indebærer at få tidsplaner, politiske dagsordener, forskellige fagligheder, tekniske løsninger osv. til at hænge sammen på en effektiv måde – altså at få alle elementer forenet som en samlet pakke. Det er ikke altid lige let, og samarbejdsevner, kommunikation og projektstyring bliver til tider sat på prøve. Som projektleder i Vurderingsstyrelsen er det selvfølgelig en faktor, man skal finde tiltalende. Her peger på Anders en vigtig pointe:
- Heldigvis har alle en fælles mission om at få ting til at lykkes og give skatteborgerne, politikerne og ikke mindst hinanden en god behandling!
Faglig stolthed
Anders bed helt fra begyndelsen mærke i en ganske væsentlig ting:
- Noget af det første, man som nystartet bemærker i Vurderingsstyrelsen, er den faglige stolthed, der hersker, herunder ønsket om at giver alle ejerne en fair og serviceminded behandling.
Den faglige stolthed er ikke kommet af ingenting. De arbejdsopgaver, der løses på daglig basis i Vurderingsstyrelsen, har nemlig stor betydning for det danske samfund, hvilket også er noget, som udefrakommende er bevidste om:
- Når man ser, at ét af de projekter man arbejder på, lige pludselig bliver omtalt som første indslag i TV-avisen, krydser man selvfølgelig fingre for, at det er noget positivt. Det understreger også den samfundsmæssige vigtighed af det, vi arbejder med i Vurderingsstyrelsen.
Evig kollegial opbakning
Noget af det, der værnes om i Vurderingsstyrelsen, er det daglige arbejdsmiljø og det spændende i arbejdsopgaverne.
- For mig er er aldrig to dage, der ligner hinanden og altid masser af spændende udfordringer at kaste mig over. Det er selvsagt ikke alle jobtyper i Vurderingsstyrelsen, der ligner min og heldigvis for det, vil nogle sige. Alligevel er der et stærkt fællesskab om at løse opgaverne, og det at bakke hinanden op bliver lynhurtigt en del af ens egen arbejdskultur, når man starter i Vurderingsstyrelsen. Derudover er der stor forståelse for, at vi medarbejdere har et liv ved siden af, der skal værnes om.