Gå til indhold

Vurderingsstyrelsen tager Folketingets Ombudsmands kritik til efterretning

Folketingets Ombudsmand skriver i dag i en udtalelse om de foreløbige ejendomsvurderinger, der blev udstillet i september 2023, at Vurderingsstyrelsen skulle have gjort mere for at afdække og forebygge problemer med skæve foreløbige vurderinger. Samtidig anføres det, at de foreløbige vurderinger ikke har understøttet tilliden til skattemyndighederne. Den kritik tager Vurderingsstyrelsen til efterretning.

Folketingets Ombudsmand har netop offentliggjort en udtalelse om de foreløbige 2022-vurderinger. Her anføres det, at Vurderingsstyrelsen skulle have gjort mere for at afdække og forebygge problemer med skæve foreløbige vurderinger. Og at det ikke har understøttet tilliden til skattemyndighederne.

Den kritik tager Vurderingsstyrelsen til efterretning.

”Vi tager naturligvis kritikken fra Folketingets Ombudsmands til efterretning. Vi skulle have gjort mere for at kvalitetssikre de foreløbige vurderinger, inden de blev offentliggjort den 12. september. Det beklager vi ikke skete”, siger Vurderingsstyrelsens direktør Poul Taankvist.

På baggrund af erfaringerne fra offentliggørelsen af de foreløbige vurderinger, gennemførte Vurderingsstyrelsen en omfattende kvalitetssikring. I første omgang af op mod 100.000 foreløbige vurderinger frem mod, at de kom på forskudsopgørelsen den 16. november, og efterfølgende frem mod de første lønudbetalinger i 2024, så det blev sikret, at boligejerne betalte den rigtige skat.

Vurderingsstyrelsen har nu lagt fokus på at sende de endelige 2020-vurderinger ud til boligejerne. I takt med at de kommer ud, vil det det slå igennem og forbedre kvaliteten på de foreløbige 2022-vurderinger også.

”Vores efterfølgende kvalitetssikring af de foreløbige vurderinger har været med til at øge kvaliteten markant og dermed sikre et mere retvisende beskatningsgrundlag. Nu lægger vi alle kræfter i for at få de endelige 2020-vurderinger sendt ud i løbet af 2024. I takt med at de kommer ud, bliver eventuelle tillæg og nedslag videreført til den foreløbige vurdering. Det håber jeg vil være med til at genopbygge tilliden til de offentlige ejendomsvurderinger.”, siger Vurderingsstyrelsens direktør Poul Taankvist.

Vi har påbegyndt udsendelsen af endelige 2020-vurderinger for næsten 1 million ejendomme. Indtil videre har under en halv procent af ejendomsejerne valgt at klage.

Læs Folketingets Ombudsmands udtalelse her.