85.000 boligejere får opdateret årsopgørelsen

Boligejere, der har modtaget en ny ejendomsvurdering, får nu opdateret årsopgørelsen 2021 med de nye vurderinger. For nogle betyder det lavere ejendomsværdiskat.

51.500 ejendomme har modtaget en ny ejendomsvurdering fra Vurderingsstyrelsen med vurderingstermin 1. januar 2020.

Det var desværre ikke teknisk muligt at nå at få indarbejdet de nye ejendomsvurderinger i årsopgørelsen for 2021, der blev udsendt i marts. I stedet modtog alle boligejere den videreførte ejendomsvurdering fra det gamle vurderingssystem. For de boligejere, der har fået en ny ejendomsvurdering, kommer der nu en efterregulering af årsopgørelsen.

Det er omkring 85.000 borgere, der nu får opdateret beregningsgrundlaget for ejendomsværdiskatten for 2021. De 85.000 borgere er ejere af de 51.500 ejendomme, der har modtaget en ny vurdering.

For de boligejere, hvor en ny lavere vurdering giver anledning til en lavere ejendomsværdiskat, vil der ske en efterregulering for 2021.

For de boligejere, der har modtaget en ny vurdering, der er højere end den gamle videreførte ejendomsvurdering, vil normalt ikke være skattemæssige konsekvenser for ejendomsværdiskatten, da der fortsat er skattestop for ejendomsværdiskatten.

Grundskylden vil ligeledes blive genberegnet. Det vil foregå i kommunerne, da grundskyld er en kommunal skat. Stigninger i grundskylden vil være begrænsede, da der fortsat gælder et skatteloft for stigninger i grundskylden.

Læs mere om din nye vurdering og årsopgørelsen